Emlékeztek még a tavaly decemberi szeánszra, amikor Laciék kitettek magukért? Valami fantasztikus koncert volt, amit székelyudvarhelyi barátaimmal tomboltunk végig és a himnusz után lecsendesedve megértettük, mit is jelent a rock. Mennyire nagyszerű alapköve ez a zenekultúrának. 
Főleg manapság, amikor kultúr-barbárok  rondítanak az arcodba úgy az éteren, mint a TV képernyőjén keresztül. De egyre inkább látom a foganatját annak, hogy igenis, a rock az érték, a Tankcsapda az érték, ami megmarad. Mondom én ezt mind honlapszerkesztő, aki statisztikákra hagyatkozik. 
Honlapunk összesítésében (statisztikájában) tavaly óta a Tankcsapdáról szóló híreket, nyolcszor annyian nézték meg, mint az összes többi hírt. Hát mi ez, ha nem eredmény? Mi ez, ha nem minőség?
És most újra decemberben ha csak néhány koncert erejéig is de újra színpadra áll a csapat, hogy szokásukhoz híven koncertekkel búcsúzzon az idei évtől. Búcsúzzon 2011-től és belépjen egy újabb évbe. 
De most mi a feladatunk? Küldeni a hírt. Röpíteni a "web-galambot" közeli és távoli földekre egyaránt, hogy fiuk hajrá, hogy december 29 Debrecen. És Tank-csap-da!
És ahogy mindig is lenni szokott. Autóbuszbérlés Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában, Marosvásárhelyen, Baróton, Gyergyóban és Sepsiszentgyörgyön egyaránt, majd készülődés a Tankcsapda koncertre. 
Egy pár várost említettem csak. Egy pár 450-500 kilométerre lévő települést, ahonnan már tudom, hogy jönnek. Mert a Tankcsapdára el kell menni. A Tankcsapdával búcsúzni kell az évtől. 
Kedves bárhol lakó magyar testvérem vidd hát a hírt, röptesd a "web-galambot", hogy jönni kell az ország második legnagyobb fedett csarnokába. A debreceni Főnixbe. 
Szóval az időpont még egyszer utoljára: december 29. A Tank legyen veletek. Ott majd találkozunk.
Addig is nézzetek meg néhány képet a tavalyi buliról: ITT, és egy reklámfilmet ITT.
Tisztelettel:
Bencze Attila 
író, költő, dalszövegíró