Magyarország egyik leghíresebb rockegyüttese, az EDDA, 2011. november 24-én 19 órától Debrecenben, a Kölcsey Központ Nagytermében koncertezik.

Az együttes magva 1973-ban alakult Griff néven, majd 1974-től Edda néven folytatják, ez év szeptemberében lett Pataky Attila az együttes énekese. 1977-ben került a zenekarba Slamovits István, az ő zenéje meghatározta a zenekar hangzásvilágát. A klasszikus „bakancsos” felállás 1978 szeptemberére állt össze, Zselencz László zenekari tagságával. 1980-tól Edda Művek a nevük, és ezt tekintjük a zenekar születési évének „országosan”. A zenekar nevében a „művek” szó azt szimbolizálja, hogy az együttes Miskolcon, egy tipikus északkelet-magyarországi iparvárosban – az „acélvárosban” – kezdte pályafutását. A lemezeladást nézve Magyarország egyik legsikeresebb rockcsapata lett. Szinte valamennyi lemezük „bearanyozódott”. Ők voltak az elsők, akiknek vidéki létükre sikerült megtörniük a fővárosi bandák egyeduralmát.

Az együttes 1996-ban eMeRTon-díjat kapott. eddigi pályafutásuk sikerét 30 aranylemez, négy platinaalbum, két gyémántlemez fémjelzi, és több mint ötmillió eladott példány Európában.

Tagok:
Alapi István – szólógitár, Gömöry Zsolt – billentyű, Hetényi Zoltán – dob, Kicska László – basszusgitár, Pataky Attila - ének

Jegyárak: 2700 Ft, 3200 Ft
Jegyek kaphatók: Apolló mozi, Főnix Csarnok, Kölcsey Központ, Tourinform-iroda, wwww.fonixinfo.hu