Időpont: 2011. szeptember 7. – 2011. november 4.
Helyszín: Magyar Természettudományi Múzeum
A kiállítás az Északkeleti-Kárpátokat mutatja be, különösen a Bieszczady hegységet, amely híres a virágok elragadó szépségéről. Megcsodálhatjuk az általuk odacsalogatott beporzó rovarokat, valamint más, a növényekkel kapcsolatban álló állatokat is.
Marian Szewczyk – botanikus, sok éve tanít biológiát, fényképekkel illusztrálva az előadott tananyagot. Közel állnak hozzá Dél-Lengyelország hegyvidékei, különösen a Szigetes-Beszkidek és a Bieszczady Nemzeti Park. Ezen felül évek óta szakmai kapcsolat fűzi a krakkói Jagelló Egyetem Botanikus kertjéhez.
Több, mint 25000 természetfotója van növényekről, állatokról és tájakról. Fotós álma létrehozni a lengyelországi növényvilág morfológiájának fényképes dokumentációját, a Jávorka-Csapody féle Iconographia florae partis Austro-orientalis Europae centralis alapján.
Michał Szewczyk – Marian Szewczyk fia, tanuló. Osztja apja lelkesedését és természetszeretetét, és immár együtt járnak terepre, és dolgoznak a természet csodáinak fényképes megörökítésén. Nem csak a természet ragadta meg, ugyanilyen lelkesedéssel készít portrékat, vagy riportfotókat, de sok más téma van még, amivel foglalkozni szeretne. Számos neves fotósversenyen nyert első díjat, emellett országos pályázatok többszörös különdíjazottja.