A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara szeretettel várja az érdeklődőket, a régi és új bérleteseket a kilenc kamarazenei koncertből álló Konzervatóriumi Esték sorozatra, melynek kedvezményes ára 3000 forint.
A hangversenyek sorát különleges alkalom - szeptember 13-án este 19.00 órakor, apa és lánya együtt muzsikálása - nyitja. A világhírű zongoraművész Rohmann Imre, Rohmann Ditta gordonkaművésszel, a Zeneművészeti Kar tanárával lép színpadra. A hangverseny két nappal később a Bartók Rádió Márványtermében is elhangzik. A sorozatban ünnepi hangversenyen emlékezünk meg Liszt Ferencről októberben a Kar együtteseinek és művésztanárainak részvételével, majd novemberben korunk kiváló zeneszerzője, Vajda János kamarazenei kamara zenei műveiből hallhat a közönség ízelítőt. A művész a zeneszerzés legkülönbözőbb műfajaiban alkotott drámai erejű, a közönség érzelmeit is megragadó lírai szépségű műveiért Kossuth díjat is kapott.
A farsangi időszak kezdetén, február elején a SONUS Ütőhangszeres együttes várja műsorával az érdeklődőket, amely minden évben igazi kuriózumnak számít. Februárban fiatal együttes mutatkozik be a Liszt Teremben. A THReNSeMBle együttes tagjai már ifjú korukra szakmai elismerést vívtak ki maguknak. Márciusban két debreceni operaénekes ad közös hangversenyt, Bódi Marianna partnere Haja Zsolt, aki az elmúlt évadban az Armel Operaverseny egyik legjobbjaként megosztott második díjat kapott a "Legjobb Férfi
Előadó" kategóriában.
Márciusban a Kar hangversennyel tiszteleg Lajtha László zeneszerző, népzenekutató előtt, születésének 120. évfordulója alkalmából. Áprilisban rézfúvós és ütőhangszeres művészek adnak közös koncertet, amely minden évben kiemelkedő eseménynek számít. Az elmúlt évek során nemcsak a neves szakemberek véleménye szerint ezen az eseményen világszínvonalat hallhat a közönség a Liszt Teremben.
Májusban Kumoi Masato japán szaxofonművész játéka kínál különleges eseményt a Konzervatóriumi Esték bérlet záró koncertjeként. 
A kilenc koncert látogatására jogosító bérletet továbbra is kedvezményes, 3000 Ft-os áron lehet megvásárolni, igény esetén részletre is. A hangversenyek külön-külön 1000 forintos belépőjeggyel látogathatóak.
Bérletek kaphatók: Tourinform Iroda (Debrecen, Piac u. 20.), Pont Iroda
Műsorinformáiók: www.music.unideb.hu