"Egy olyan generációból érkezünk, mely szereti a képzelet drámáját, a művészet valóságát, a mozit, a TV-t, a pletykát, a pop zenét, az animációt. A FAI FAI azon mottó jegyében táncol és játszik egy Tokió nevű megapoliszban, mely telis tele van irodistákkal, varjakkal és hányadékkal, hogy 'mi globálisak vagyunk, elgondolkozunk a dolgokon, felelősséget érzünk szűkebb környezetünk iránt'." A 2009-es budapesti vendégszereplésük után a japán kortárs mozgásszínház fenegyerekei ezúttal egy munkakerülő halász történetét vették előadásuk alapjául. Ha szeretnéd megismerni SHIBAHAMÁt, tégy egy izgalmas kirándulást a különböző "interaktív kütyükkel" felszerelt MERLiN Klub terébe, és légy részese egy izgalmas partyszínházi élménynek szeptember 21-23. között. Páros nyereménybelépőért játssz a Momentán Társulat FaceBook-falán!
A butoh a szabad, személyes és egyéni fejlődés útja. A tánc utazás öröm és fájdalom között. A varázslat hangja. Szeptember 26 - október 1. között a MERLiN ad otthont a 2. BUTOH FESZTIVÁL workshopjainak, retrospektív filmvetítéseinek, hat fantasztikus japán butohmester vendégjátékának és Batarita két új koprodukciós előadásának. 
Ha indul az évad, jön a szeptember és ideje iskolapadba ülni. Ha érdekel a pszichológia nem megszokott aspektusból, akkor irány az Integrál Akadémia nyílt napja, ahol jegyet is nyerhetsz az évadindító előadásokra!