Jótékonysági koncert egy öko-lakóotthon építéséért 2011. november 13-án.
Hobo és bandája, az Ismerős Arcok, a Misztrál és természetesen a Nemadomfel Együttes is fellép novemberben a Papp László Budapest Sportarénában azon a már hagyományosnak számító jótékonysági koncerten, amelynek bevételét felnőtt fogyatékosok számára készülő, Magyarországon egyedülálló, fővárosi öko-lakóotthon építésére fordítják.
Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen, csak nyitott szívvel kell fordulni a világ és mások felé – ezzel az alapgondolattal indult útjára még 2008-ban a Jobb velünk a világ! jótékonysági koncertsorozat, amelyet a sérült fiatalokból álló Nemadomfel Együttes kezdeményezett annak érdekében, hogy bizonyítsa, a hátrányban élők és a fogyatékos emberek is képesek értékteremtő munkára, és nem csak kapni, hanem adni is tudnak.
„Az elmúlt három évben közel huszonötezer ember vett részt az általunk szervezett koncerteken, reméljük, hogy ez a szám egy teltházas Arénával az idei évben tovább bővül” – mondta el Papp Szabolcs, az esemény kerekesszékes szóvivője. „A koncert eddigi bevételeiből sikerült támogatnunk a Böjte Csaba nevével fémjelzett Dévai Szent Ferenc Alapítvány által üzemeltetett csíksomlyói árvaház felújítását, létrehoztuk és elindítottuk a Nemadomfel-Házat, egy mélyszegénységben élő roma gyerekek felzárkózását segítő, családi nevelést kiegészítő otthont Szendrőládon. A tavalyi és az idei év célja közös, hiszen szeretnénk létrehozni Magyarország első passzívházként működő közintézményét, egy fogyatékos fiatalok számára állandó lakhatást biztosító lakóotthont” – tette hozzá a szóvivő. Az előző évek hagyományainak megfelelően az idei év fővédnöke a jelenlegi köztársasági elnök, Schmitt Pál és felesége, Makray Katalin, védnökei Sólyom László és felsége, Sólyom Erzsébet, valamint Göncz Árpád és felesége, Göncz Árpádné.
„A Jobb velünk a világ! programjának, egyáltalán a létezésének a legfőbb üzenete, hogy mindenkiben, minden emberben van valami, amivel szebbé, jobbá teheti mások életét” – mondta el köszöntőjében Makray Katalin Asszony. Hozzátette: „Lehet, hogy ebben-abban különbözünk. Ám az szinte elhanyagolható a közös ponthoz képest, ami az emberségünk legjava: az adás, odaadás késztetése, a találékony szereteté, amely mindig talál módot, utat, eszközt a segítségre. Minden élet ajándék. Ráadásul úgy lehet továbbajándékozni, hogy közben a sajátunk nemhogy kevesebb lenne, de gazdagabb lesz. Olyan, mint a gyertya lángja – ha újabb és újabb gyertyát gyújtunk meg vele, az eredeti láng attól még nem lesz kevesebb. A fény viszont egyre több.”

Közreadta: Polgár Julianna
(szerkesztő-riporter - Duna TV, MTI, MTVA - konyvtar@dunatv.hu;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; POLUS ONLINE - lillatti8@gmail.com)