Megdöbbentő, hogy eddig már kilenc európai ország és az Európai Parlament csatlakozott az Európai Bizottság által a magyar gyermekvédelmi törvény ellen kezdeményezett perhez. Kiszelly Zoltán politológussal arról beszélgettünk, hogy mi motiválhatta az érintett országokat, amikor erről döntöttek. 

Eddig Ausztria, Belgium, Dánia, Írország, Luxemburg, Málta, Hollandia, Írország, Portugália és az Európai Parlament jelentette be, hogy csatlakozna a bizottság keresetéhez, amely a magyar gyermekvédelmi törvényt sérelmezi. Az unió két vezető hatalma – Németország és Franciaország – mindeddig nem csatlakozott, ám március végéig még megteheti.

– A nyugati globalista fősodor felkapta ezt a témát, ezért számukra egy szimbolikus ügy – fogalmazott lapunknak nyilatkozva Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központja igazgatója.  Főként a baloldali kormányok érezhetik úgy, hogy az emelletti kiállás, akár egy másik ország belügyeibe történő beavatkozás árán is népszerűséget hoz számukra, miután az ottani média és a kultúripar ezzel a témával kiemelten foglalkozik. Ezért arra számítanak, hogy hazájukban ezzel növelhetik a népszerűségüket, ezen kívül a globalista elit támogatására is számíthatnak, amely cserébe más ügyeket nem kér számon rajtuk.

A politológus leszögezte, hogy a genderideológia egy totalitárius eszme. Mivel a globalista rendszer már nem képes a korábbi, nyugaton megszokott jóléti rendszert fenntartani, ezért egy totalitárius rendszert alakítanak ki, amely a genderideológián vagy az ukrajnai háborún keresztül ellenőrzés alatt tudja tartani a társadalmat. Ha valaki nem a semleges nemet használja, vagy nem szülő egyként beszél az apáról, akkor azt rögtön homofóbnak lehet bélyegezni. A szimbolikus kiállást várják el, és aki nem teszi ki a profilképére, az áruházába, az üzlete kirakatába a szivárványos, valamint az ukrán zászlót, nem a gender nyelvezetet használja, hátrányos megkülönböztetésre számíthat. Kiközösíthetik, vagy egzisztenciálisan nehéz helyzetbe hozzák, állapította meg Kiszelly Zoltán.

– Ezeken keresztül lényegében ellenőrzik a társadalmat. A módszer hasonló, mint a kommunistáknál volt, amikor „Szabadság, elvtársak!” kifejezéssel kellett köszönni, és aki „Jó napottal” köszönt, az rögtön gyanús lett. A globalista ideológiák, mint a klímaszorongás vagy a genderpropaganda, segítik a globalista társadalmak kialakítását – jelentette ki a politológus.

A kiskorúak vagy gyermekek nemátalakító eljárása szerencsére még ritka, de ami tegnap még vadhajtásnak tűnt, abból mára számos esetben általános elfogadott gyakorlat lett, ám az elemző úgy látja, hogy a társadalomra nehezedő agymosás az igazi veszély, mert a kultúripar annyira meg akar felelni az elvárásoknak, hogy néhány éven belül már nem lehet majd az Oscar-díjra nevezni olyan alkotásokat, amelyekben nem jelenik meg pozitívan egy azonos nemű pár. A globalista elvárások olyan megfelelési kényszereket teremtenek, amelyek nemrég még elképzelhetetlenek voltak. A tudatos szellemi rombolás rosszabb, mint az egy, egy kirívó példaként megjelenő kiskorú nemátalakítása, mert a felnövekvő nemzedékek szellemi átalakítása veszélyesebb tendencia, mondta Kiszelly Zoltán.

– Igaza volt a kormánynak akkor, amikor azt mondta, hogy a genderideológiát is az európai uniós pénzek kifizetéséhez kötik. Ez nem a huszonhét mérföldkőnél van, hanem a horizontális feljogosító feltételnél, ami a költségvetési forrásokra is vonatkozik és nem csupán az újraindítási alapra. Korábban ezt számos baloldali politikus tagadta. Jól mutatja ezt a lengyel példa, ahol létrehoztak LMBTQ-mentes zónákat, amelyek miatt komoly támadás érte őket, ám hiába vonták vissza, így sem jutnak hozzá az uniós pénzekhez – hívta fel a figyelmet a bizottság eljárásának ellentmondására Kiszelly Zoltán.