Igyekeznek felhívni a magyar emberek figyelmét arra, hogy pontosan érkezzenek az oltóhelyekre, ne előbb, és ne később, mert azzal akadályozhatják a munkát, és járványügyi szempontból sem ideális.

Az operatív törzs ideje alatt is megkérték az embereket arra, hogy pontosan érkezzenek az oltásra várakozók az oltópontokra, tehát se előbb, se később. Ez főként amiatt fontos, hogy elkerüljék a tumultus kialakulását.

Emiatt is kérik az embereket, hogy a megadott időpontra érkezett, hogy a várótermeknek elkerüljön a tumultust, a tömeg kialakulását. Az elmúlt héten például arra is volt példa, hogy a 10 órára, fél 11-re, vagy 11 órára berendelt oltandók már fél 8-kor megjelentek az oltóhelyeken.

Ennek a kezelése nyilvánvalóan nagyobb nehézségek jelent az oltóhelyek számára, emiatt kérik nagy tisztelettel az embereket, hogy a félóránkénti beosztást a lehető legpontosabban igyekezzenek betartani.

„Ez járványügyi szempontból is fontos, és az oltakozók kényelme szempontjából is rendkívül fontos.” – hangzott el az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján, miközben Orbán Viktor felszólalt a Parlamentben, és hangsúlyozta, hogy a vakcina jelenti az egyetlen igazi megoldást a vírus ellen.