Ha csokis sütire vágysz, a brownie mindig jó megoldás. Sajtkrémmel felturbózva, márványosan még ellenállhatatlanabb.


A brownie az egyik legcsokisabb süti, bárki édességvágyát kielégíti. A legenda szerint úgy született, hogy egy cukrász elfelejtett a csokitortába sütőport tenni. Az biztos, hogy fantasztikusan lágy, szinte szétolvad a szádban. Épp ezért fontos, hogy ne süsd túl. Krémsajttal, márványozva pedig még finomabb és mutatósabb.

Hozzávalók:

A csokis réteghez
👉 20 dkg étcsoki
👉 20 dkg cukor
👉 15 dkg vaj
👉 10 dkg liszt
👉 4 db tojás

A sajtkrémes réteghez
👉 25 dkg sajtkrém
👉 5 dkg cukor
👉 1 db tojás
👉 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

A csokit tördeld kis darabokra, a vajjal együtt tedd egy lábosba, és vízgőz felett olvaszd fel. Amikor egy kihűl, keverd hozzá a cukrot, majd a tojást, és forgasd hozzá a lisztet. Dolgozd egyneművé a masszát.

A cukrot, a sajtkrémet, a vaníliakivonatot és a tojást robotgéppel keverd össze.

A csokis massza harmadát egyengesd kivajazott, kilisztezett tepsibe, arra mehet a krémsajtos réteg, a tetejére pedig a maradék csokis tészta kerül. Egy villával keverd össze a rétegeket, és 170 fokos sütőben süsd körülbelül 20 percig. Akkor jó, ha a külseje megszilárdul, de a közepe lágy marad. Amikor kihűl, vágd szeletekre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek