A vastag, már-már piskótára emlékeztető óriáspalacsinta nagy előnye, hogy nem kell egyesével kisütni a tésztát.
Nem kell, hogy a palacsinta mindig ugyanolyan legyen! Ne csak a tölteléken variálj, néha a tészta is lehet más, mint a megszokott. Különlegessége, hogy serpenyőben és sütőben sül. Ezt a németek elsősorban reggelire eszik, de desszertnek is tökéletes. Málnával pedig igazán csodás.
Hozzávalók:
15 dkg liszt
15 dkg málna
3 db tojás
2 dl tej
2 evőkanál cukor
1 rúd vanília
1 teáskanál fahéj
1 csipet só
vaj
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, és gépi habverővel kezdd habosítani. Rakd hozzá a cukrot, a vanília kikapart belsejét, a fahéjat és a sót. Felváltva, részletekben add hozzá a lisztet és a tejet. Dolgozd csomómentesre a masszát. A hagyományos palacsintánál sűrűbb tésztát kell kapnod.
Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, és öntsd bele a masszát. Szórd a tetejére a megmosott, lecsepegtetett málnát. Tedd a forró sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára és szép magasra a tésztát.
0 Megjegyzések