Ezt a puha, egyszerű, de szuper, mandulás kevert sütit akkor is bátran eheted, ha gluténmentes diétán vagy.
Ennél könnyebb és gyorsabb mandulás süti nincs is! Azt sem veszi észre senki, hogy gluténmentes. A mandulát megdarálhatod te is, de mandulalisztet is használhatsz. A legnagyobb nehézséget a fehérjék és a sárgáják szétválasztása jelenti. A tészta finom puha, és üdítően citromos lesz. Nyáron fagyival vagy gyümölcsökkel is kínálhatod, de öntetekkel is fokozhatod az élményt. 

Hozzávalók 16 szelethez:
1.5 bögre darált mandula
0.5 bögre cukor
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet sócitromhéj

Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral. Gépi habverővel körülbelül három perc alatt éred el a kívánt állagot. Akkor jó, ha sűrű, krémes és világos színű. Add hozzá a sóval, a sütőporral és a reszelt citromhéjjal vegyített lisztet. Egy második edényben habosítsd a tojások fehérjét, és fokozatosan forgasd a masszába.
 
Amikor a tészta csomómentes, egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon 30 percig, majd teszteld, azaz szúrj a tésztába egy tűt vagy kést. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben ragacsos lesz, süsd tovább.