Keservesen nyüszítettek az alig néhány hetes kölyökkutyák, akiket szívtelen gazdájuk egy tejesládába zárt és nem adott nekik enni. Az apróságok most már jó kezekben vannak.
Állatkínzás miatt indított eljárást a rendőrség egy zuglói férfivel szemben. A BRFK közölte: a rendőrséget egy állampolgár értesítette arról, hogy egy romos épületben kölyökkutyákat tartanak rossz körülmények között. Amikor a járőrök kiérkeztek a címre, halk nyüszítést hallottak, ezért a bontásra ítélt ház oldalát tüzetesen átvizsgálták. Az egyenruhások megtalálták a három, pár hetes keverékkutyát, akiket valaki egy tejes ládába zárt víz és élelem nélkül.

Miután az állatokat a járőrök a házból kihozták és megfelelő ellátásban részesítették, a kutyákról kiderült, hogy életkoruk miatt önállóan enni még nem tudnak, folyamatos és körültekintő gondozással maradhatnak csak életben. Az állatok elhelyezéséről a rendőrök gondoskodtak.

A kutyák gazdáját a rendőrök elfogták, majd előállították, és kezdeményezik a gyorsított eljárás keretében történő bíróság elé állítását.

Forrás: BorsOnline.hu