Élete utolsó napjaiban muffint evett, Mary J. Blige-t hallgatott és kertészkedett a börtönben Szaddám Huszein, Irak egykori diktátora.
Mint az egy börtönőrének könyvéből kiderült, amíg az egykori diktátor a tárgyalására várt, amiért 148 embert kivégzett, szívesen időzött egy roskatag terembiciklin, valamint úgy nevetett, mint a Szezám utca című gyerekműsor vámpír karaktere.

Ez idő alatt egy csapat amerikai katona figyelte meg őt, akik csak a Szuper 12-esnek hívták magukat. Köztük volt Will Bardenwerper, aki a Huszein-t bemutató könyvet írta "A fogoly a palotájában: Saddam Hussein, az amerikai őrei, és amit a történelem nem mesél el" címen. A kötetből kiderül az is, hogy végtelenül kedves volt, ami kellemetlenül kontrasztban állt gyilkos múltjával. Különösen meglepte őreit egyszerű kedvtelésivel, valamint azzal, hogy bár cellájában töltötte ideje nagy részét, elégedettnek látszott.

A férfi, akinek egyszer még a wc ülőkéi is aranyból voltak, előszeretettel ücsörgött egy kis belső udvari székben, vagy írt az asztalánál egy iraki zászló alatt, amelyet őrei akasztottak a falra. Mindeközben kubai szivart szívott, amit egy üres, nedves törlőkendős dobozban tartott. Érdekesség, hogy annak idején még Fidel Castro tanította őt szivarozni.

Szaddámot végül 2006-ban akasztották fel, miután 30 éven át brutális módon, erőszakkal vezette Irakot, amely országot végül megszállták az amerikaiak.

Blikk.hu