Tavaly borzolta a kedélyeket az a brutális gyilkosság, amely az angliai Carlisle-ban történt. V. Miklós 2016 szeptemberében ölte meg exbarátnőjét, K. Melindát annak lakásában. A férfi gyakorlatilag halálra verte a nőt egy kővel.
A nyomozás során kiderült, Miklós már korábban is erőszakoskodott a kétgyerekes anyával, 4 év alatt 12 alkalommal erőszakolta őt meg. A férfit a szomszédok által kihívott rendőrök a gyilkosság helyszínén találták nyakig véresen, így egyértelműnek tűnt, hogy ő a tettes. Bár a férfi tagadta a vádakat, idén márciusban a carlisle-i bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte őt – feltételesen leghamarabb 28 év múlva szabadulhat.

Az ítélethirdetés után Melinda anyja így nyilatkozott lányáról:

"Teljes szívemből szerettem őt, nagyon nehéz elfogadnom, hogy már nincs közöttünk. Nagyon sajnálom, hogy nem tudta elérni a céljait, felnevelni a saját gyerekeit. Sok kérdés maradt megválaszolatlanul ebben az ügyben, de az biztos, hogy a lányom nem érdemelte meg azt, amit tettek vele."

Az ügyben azonban újabb fordulat következett be a közelmúltban. Kiderült, hogy Melinda pár nappal a gyilkosság előtt bejelentést tett a rendőrségen arról, hogyan erőszakoskodott vele az exe. Ha a hatóságok ezt az ügyet komolyabban kezelték volna, akkor a nő talán még ma is élne.

A napvilágra került új fejlemény miatt eljárást indítottak két rendőr ellen – írja a Bors a Daily Mail cikke nyomán.