Az Iszlám Állam a lehető legundorítóbb tettet hajtja végre: babákba rejti el a pokolgépet. A plüssállattokon és babákon kívül karórában is találtak már bombát. 
Mi sem mutatja azt, hogy egyre nagyobb bajban van az Iszlám Állam, hogy legutóbb már plüssmacikba és babákba rejtik a detonátoraikat. A Moszult szépen, lassan elfoglaló nemzetközi koalíció tagjai a város központja felé haladva foglaltak el egy korábbi kiképzőtábort, ahol rábukkantak a “terrorbabákra”.

Azért használtak aranyos játékokat, mert ahhoz a pesmergák nem nyúlnak, csak a gyerekek. Az ISIS tagjai nem is állatok, sokkal rosszabbak” fogalmazott Nawzad Kamil Hassan, kurd tábornok.

A dzsihádisták minél több civillel végezni akartak az utóbbi időben, hisz karórákban is találtak robbanószerkezetet.

Minden nap más és más hétköznapi eszközökben fedezünk fel bombát” – mondta a sokat látott tábornok, aki szerint az iszlamisták teletűzdelték taposóaknákkal a Moszul belvárosa felé vezető utat.

A kurd hadsereg körülbelül ötven tonna robbanóanyagot semmisített meg az elmúlt két évben. Az utak előzetes megtisztítása nélkül nem lehetett volna Moszult megtámadni.

A korábban az ISIS kezén lévő Sindzsár egyik iskolájából öt tonna robbanószert sikerült hatástalanítani. A pesmergák szerint a folyosók és a tantermek is tele voltak a töltetekkel.