Ezermilliárd hrivnyás, azaz 38,9 milliárd dolláros éves jövedelmet vallott be Szergej Melnyicsuk, ukrán parlamenti képviselő. Ha a számok pontosak, a kelet-ukrajnai harcokban igencsak hírhedtté vált Ajdar-zászlóalj volt parancsnoka a világ 12. leggazdagabb embere lett egy év alatt. 
Az Ukrainszkaja Pravda című ukrajnai lap beszámolója szerint Melnyicsuk elektronikus jövedelembevallásában az ezermilliárdos bevétel mellett igencsak szerény vagyonról tett említést: egy 2500 négyzetméteres telekről, egy 65 négyzetméteres lakásról, valamint egy 12 éves Jeep Grand Cherokee terepjáróról és egy 18 éves Volga gépkocsiról. Kijevben egyelőre csak találgatnak, milyen szándék vezette az egyébként 73 ezer hrivnyás képviselői fizetéssel rendelkező politikust, a többség úgy gondolja Melnyicsuk hibázott, vagy csak tréfálkozni akart. Igaz, Melnyicsuk aligha lehet vicces kedvében, a Verhovna Rada ugyanis felfüggesztette mentelmi jogát, hogy az exparancsnok bíróság előtt felelhessen az Ajdar által elkövetett háborús bűncselekményekért. 
Egy másik ukrán parlamenti képviselő, Vlagyimir Paraszjuk bevallásában is olvashatóak érdekes tételek. Szerepel a kimutatásban például egy értékes óra is, amiről Paraszjuk azt állította, hogy Szent Miklóstól kapta. „Nem vagyok biztos benne, mert amikor kaptam, éppen aludtam” – magyarázta a képviselő.