A Szír Kiberhadsereg (Syrian Cyber Army - SCA) szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében tudatta: a belga légierő hadműveleteire válaszul blokkolták a legnagyobb belga médiumok internetes oldalait.
Az e-mail tanúsága szerint a szíriai hackercsoport többek között elérhetetlenné tette a Radio Télévision Belge Francophone médiaszolgáltató, illetve a Het Nieuwsblad hírlap honlapjait.

Így indokolták az akciót

"Azokat a belga médiumokat támadtuk, akik elhallgatják országuk légierejének Szíria területén végrehajtott borzalmas tetteit.

Kérjük a világ közvéleményét, csatlakozzanak hozzánk és szégyenítsék meg a belga vezetőket, akik október 18-án parancsot adtak, hogy az Aleppó közeli Hasszadzsek falujában több tíz civilt mészároljanak le és tegyenek kárt az infrastruktúrában.

Ahelyett, hogy az ISIS-t támadná, az Amerika által vezetett nemzetközi koalíció csak civileket bombáz és szándékosan félrevezeti a világot azzal kapcsolatban, hogy mik a céljai Szíriában.

Sosem fogjuk figyelmen kívül hagyni a nyugati média és gazdáik hazugságait, és egész addig harcolni fogunk ellenük, míg a világ közvéleménye meg nem tudja, mi is történt az országunkban.

Allah és Aszad óvja Szíriát!"