Julian Assange, a Wikileaks alapítója bejelentette, hogy a szervezet alapításnak a 10. évfordulójára olyan Hillary Clintonnal kapcsolatos titkos dokumentumokat hoz nyilvánosságra, ami végleg tönkreteszik a demokrata elnökjelöltet és kampányát.
A szervezet vezetője előzőleg azt ígérte, hogy a dokumentumokat, mint eddig jó néhány alkalommal, már más titkos iratokat most is, London ecuadori nagykövetségének erkélyéről fogja bejelenteni. Ám Assange szakértői úgy vélik túl nagy biztonsági kockázatot rejtene ha kiállna a nyilvánosság elé. A szakértők úgy gondolják Assange ellenségei egy merénylettől sem riadnának vissza.

A vélhető biztonsági kockázatok miatt Assange ma értesítette a közvéleményt, hogy nem a nagykövetség erkélyéről teszi majd meg a nagy bejelentést, hanem egy berlini konferencián videó összeköttetésben teszi meg a nagy bejelentést.

A közvélemény tűkön ülve várja a kedd esti nagy bejelentést, amit Assange még az amerikai elnökválasztási kampány elején csak “októberi meglepetésnek” nevezett. A részletekről természetesen mi is beszámolunk majd.