Donald Trump republikánus elnökjelölt hétfő este azt állította, hogy briliáns módon használta ki az amerikai adótörvényeket, vetélytársa, a demokrata Hillary Clinton előzőleg éppen emiatt támadta őt.
A republikánus elnökjelölt kétnapi hallgatás után szólalt meg az ügyben, amely szerint 1995-ben 916 millió dolláros (mostani árfolyamon több mint 250 milliárd forintos) veszteséget jelzett az adóhivatalnak, és erre hivatkozva 18 éven keresztül nem fizetett jövedelemadót.

A coloradói Pueblóban Trump azt mondta, hogy briliáns módon élt az érvényben lévő amerikai adótörvényekkel, és ez segített neki abban, hogy túlélje az ingatlanpiac akkori nehézségeit. 

"Ki tudtam használni ennek az országnak az adótörvényeit, így ástam ki a vállalkozásomat az ingatlanpiac gödréből, akkor, amikor nagyon kevesek voltak képesek erre" - mondta Trump.

Ezzel lényegében a saját képességeit dicsérte. A BBC szerint azt is mondta, hogy ez az ügy is mutatja, hogy ő jobban megérti az adótörvényeket mint bárki más.

Hillary Clinton az ohiói Toledóban kampánygyűlésen kérdőjelezte meg republikánus vetélytársa üzleti hozzáértését. "Milyen zseniális üzletember az, aki egyetlen esztendőben egymilliárd dollárt veszít?" - kérdezte, majd azt is mondta, hogy több millió amerikai család keményen dolgozott és adózott, a köz érdekében, míg Trump semmivel sem járult hozzá.   

Elájult a Frankfurt-Budapest járat pilótája

De durva: fejbe lőtte a húgát mert keresztény férfit szeretett

Pintér: kiváló a magyar-amerikai belügyi együttműködés

Nézőpont: elhúzott a Fidesz-KDNP

Bomba robbant egy kurd esküvő közepén, a vőlegény is a halottak között