Egy kiskorúak számára fenntartott menedékkérő-központban történtek borzolják a kedélyeket Dániában.
Az ott élők között tömegverekedés tört ki egy futballmérkőzés apropóján, mintegy negyvenen estek egymásnak, írja a The Local. Az eset nem volt előzmény nélküli, júliusban ugyanennek a központnak a csapata, egy másik hasonló intézmény csapatával mérkőzött meg, és akkor mintegy 100 kiskorú esett egymásnak.

Később a befogadóállomás öt lakóját azzal vádoltak, hogy szexuálisan zaklattak egy 16 éves lányt, ketten pedig ténylegesen meg is erőszakolták.

A mostani ügyben egy gyerek súlyosan megsérült, ugyanakkor az egyik fiatalkorú verekedő egy ottani dolgozót is megtámadott egy vascsővel. A rendőrség vetett véget a tömegverekedésnek, arra ugyanakkor nem kaptak választ a fiatalkorúaktól, hogy pontosan miért kezdtek el verekedni egymással.

A dániai Langeland szigeten négy befogadó-központ működik, és a fenti esetek tanúsága szerint egyre több incidens kötődik hozzájuk. A futballmérkőzés közben kitört verekedés néhány, az esetet kommentelő fórumozóban azt a pár évvel korábbi esetet idézte fel, amikor Hollandiában 15-16 éves marokkói bevándorlók halálra vertek egy holland partjelzőt, Richard Nieuwenhuizent, aki szabadidejében, sportszeretetből közreműködött a futballmeccsükön.

Kiskorú migránsok befogadására szólítják fel a briteket

Égetni kellene már régen – Gulyás felgyújtaná a jobbos sajtót

Most mi vágjuk a pofátokba a tőletek hallottakat: piacgazdaság van, ha valami nem nyereséges, fel kell számolni!

A nukleáris fegyverek és a háború betiltását sürgette Mihail Gorbacsov

Schulz: párbeszédet kell kezdeni azokkal, akik úgy gondolkodnak, mint Orbán Viktor