A megyei rendőröknek rögtön a TEK-et kellett volna hívniuk, és talán alul is becsülték a lövöldözőt., ilyenkor érdemes inkább "túlöltözni" az akciót.
“Szerencsétlen baleset történt” – mondja a szerdai bőnyi gyilkosság gyanúsítottja. A férfi azt állítja, nem szándékosan lőtt, ügyvédet akart hívni, és csak vissza akarta tartani a rendőröket. A történetet valamennyire gyengítheti, hogy ötször is lőtt a bőnyi férfi. Rengeteg a kérdőjel, éppen ezért mindent részletesen vizsgál a rendőrség.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint a két nyomozó érvényes házkutatási paranccsal csöngethetett be az elkövetőnél. Nagy valószínűséggel, amikor a férfi megtudta, hogy a rendőrség keresi, elővetette az AK-47-es gépkarabélyát és öt lövést adott le. Georg Spöttle szerint véletlenül, ijedségből 1-2 lövést le lehet adni, de ötöt semmiképpen.

Arra a kérdésre, hogy véletlenül elsülhet-e egy ilyen lőfegyver, Georg Spöttle az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában úgy válaszolt: ha csőre van húzva a fegyver, nagyon kis erő elegendő ahhoz, hogy elsüljön a fegyver. A szakértő úgy véli, a megyei rendőrhatóság hibát követhetett el, mert nem szóltak időben a TEK-nek, pedig egy ismert ultrajobboldali emberről volt szó.

Nagyon speciális felszerelésre van ugyanis szükség, ha feltételezni lehet, hogy egy elkövetőnél katonai lőfegyver van. Egy átlagos golyóálló mellény ilyen esetben semmit nem ér, hangsúlyozta a biztonságpolitikai szakértő, aki szerint a tragédiában közrejátszhatott az is, hogy a rendőrség alábecsülte az idős elkövetőt.

Georg Spöttle elképzelhetőnek tartja, hogy több fegyver, robbanóanyag van házaknál, mint ahogy azt a hatóság feltételezi. Ahogy mondta: a fegyverpiac különösen Szerbia és Ukrajna felől nagyon él, onnan olcsón és nagy mennyiségben lehet lőfegyverekhez jutni.