A hatóságok egy szélsőjobboldali szervezeten csaptak rajta, a belügyminiszter szerint egy 49 éves férfi lőtt rá a rendőrökre, amikor benyitottak egy bajor lakásba, négyen megsebesültek.
Egy 49 éves férfi tüzet nyitott a rendőrökre, mikor szerda reggel beléptek az otthonába,Georgensgmündben, Németországban - írja az Independent. 

A rendőrök egy különleges egység segítségével fegyvereket kerestek a házban. A rendőrségi szóvivő szerint a férfi azonnal tüzelni kezdett, mikor meglátta a rendőröket. Négy járőrt is megsebesített, közülük többen súlyosan. A gyanúsított Reichsbürgernek, vagyis "birodalmi polgárnak" nevezte magát egy szélsőjobboldali csoportosulás tagjaként, amely illegitimnek tartja a jelenlegi német politikai rendszert és neonáci szervezetekkel tartja a kapcsolatot.

A bajor belügyminiszter, Joachim Herrmann délután fog sajtótájékoztatót tartani rendőrségi vezetőkkel együtt.

Németország továbbra is kiemelt terrorkészültségben marad több, az Iszlám Államot támogató terrorista által elkövetett támadás után, mint az ansbachi öngyilkos robbantó, vagy a würzburgi vonaton történt baltás támadás. Szélsőjobboldali szervezetek pedig több alkalommal dobtak gyújtóbombát menekültszállásokra.