Tagadta Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön, hogy Moszkva beavatkozna az amerikai elnökválasztási küzdelembe.
“A mítoszi, kitalált problémák köz tartozik az a hisztéria – másképp nem tudom mondani – , amelyet akörül keltettek, hogy Oroszország hatást gyakorol a jelenlegi amerikai elnökválasztás menetére” – mondta Putyin a Valdaj vitaklub Szocsiban megtartott tanácskozásán.

Az orosz vezető szerint a választások Nyugaton megszűnnek a változás eszközeinek lenni, botrányokká és kompromittáló küzdelemmé süllyednek le, a jelöltek programjai pedig egy kaptafára készülnek.

WASHINGTONBAN MEGAKADÁLYOZTÁK, HOGY OBAMÁVAL MEGÁLLAPODJON SZÍRIÁRÓL

“Az egyesült front a terrorizmus legyőzésére valójában nem alakult ki” – mondta az elnök Oroszország-szakértők előtt.

Mint mondta, Washingtonban voltak olyan erők, amelyek mindent elkövettek, hogy a megállapodások ne érvényesülhessenek.

Putyin ismét világméretű összefogást sürgetett a terrorizmus és a szélsőségesség ellen. Úgy vélekedett, korszerű Marshall-tervre van szükség ahhoz, hogy a Közel-Keleten normalizálódjon a helyzet és növekedés induljon be. Szavai szerint a nemzetközi politika napirendjére kell tűzni a tartós államiság, a gazdaság és a szociális szféra helyreállítását a térségben.

PUTYIN SZERINT KORAI LENNE MÉG NYUGDÍJBA MENNIE

“A tisztelt moderátor azt kívánta nekem, hogy biztonságban mehessek nyugdíjba, amit én is kívánok magamnak, ha eljön az ideje” – jelentette ki a 64 éves államfő a Valdaj nemzetközi vitaklub tanácskozásán.

“Ez nagyon helyes, ezt meg kell tenni, de még nem vagyok nyugdíjas, egy nagyhatalom aktív vezetője vagyok, és visszafogottnak kell lennem, olyannak aki a megnyilvánulásaiban nem mutat ki túlzott agresszivitást” – mondta.

Az orosz elnök szavai szerint az agresszivitás nem az ő stílusa. Ugyanakkor úgy vélekedett, hogy a közönsége előtt rendkívül őszintének kell lennie, egyébként nem lenne érdekes a vita.