“A népszavazáson szinte ugyanannyian jelentek meg, mint 2003-ban az EU-ról tartott referendumon, mégsem érvelt még senki amellett, hogy ezért Magyarországnak nem kéne az unió tagjának lennie.” – mondta a Szabadságpárt képviselője
Pozitívan értékeli több osztrák és lengyel politikus is a vasárnapi kvótareferendumot.
Az ARD osztrák televízió egyik vasárnap esti műsorában Sebastian Kurz, osztrák külügyminiszter megismételte vasárnap délelőtt tett nyilatkozatát, miszerint nem szabad hibás következtetéseket levonni a magyar népszavazással kapcsolatban. Ezután hozzátette: a referendumon többen szavaztak a kvóták ellen, mint 2003-ban Magyarország EU-tagsága mellett.”

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) EP képviselője, Harald Vilimsky is hasonlóan vélekedett a kérdésről. Ő az osztrák zöldek vezetőjének, Ulrike Lunacek kijelentésére reagált.

Ez az eredmény az EU számára jelent vereséget, nem pedig Orbán Viktor számára. A népszavazáson szinte ugyanannyian jelentek meg, mint 2003-ban az EU-ról tartott referendumon, mégsem érvelt még senki amellett, hogy ezért Magyarországnak nem kéne az unió tagjának lennie.”

Vilimsky elmondta azt is, hogy bár a népszavazás érvénytelen, lenyűgöző, hogy a magyarok milyen arányban utasították el a kvótarendszert, ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Öngyilkos merénylő robbantott egy bevásárlóközpontban. Legalább heten meghaltak

Hat migráns brutálisan megerőszakolt egy 23 éves svéd nőt

Riasztó: Hózáporral kísért fagyos levegő tart Magyarország felé!

Botrány! A migránst helyezik előtérbe a megvert magyar nő helyett! Ezt teszik vele!

Újranyitott az a francia templom, ahol dzsihadisták megöltek egy papot