A németek annyira túltolták a befogadást, hogy már inkább toloncolnak. Mégis belátták, hogy van értelme a dublini rendeletnek? 
Németország belátta, hogy nem bír mit kezdeni az országba özönlött migránsokkal. A magyar népszavazással egy napon Thomas de Maiziere belügyminiszter bejelentette, hogy azokat az illegális bevándorlókat, akik Görögországon keresztül érkeztek az országba, elkezdik visszatoloncolni a mediterrán országba, valamint Törökországba.

Azt szeretném, ha ismét életbe lépne a Dublin III. rendelet. Terveink szerint záros határidőn belül felvesszük a kapcsolatot az EU-s tagállamok belügyminisztereivel, hogy megtárgyaljuk a részleteket a külső határ megerősítéséről, mert ez így valóban nem mehet tovább" – fogalmazott de Maiziere. 
Az ügy szépséghibája, hogy egy évvel korábban, pont a németek rúgták fel a rendeletet azzal, hogy bejelentették, szíriai bevándorlókat felső határ nélkül befogadnak. A migránsok így magukat szírnek kiadva, útlevelüket eltépve haladtak egyenesen a nyugat-európai ország felé, illegálisan. A rendelet többek közt azt tartalmazza, hogy a menedékjogot csak abban az országban lehet beadni, ahol elsőnek regisztrálják a bevándorlót. 

A balkáni útvonal sikeres lezárásának köszönhetően több mint ötvenezer migráns torlódott fel Görögországba, ami hatalmas anyagi terhet jelent az országnak.

Azzal, hogy a németek áttelepítik a saját maguk által befogadott bevándorlókat nem oldják meg a problémákat, csupán áthelyezik azt. Az amúgy instabil lábakon álló ország gazdaságát ezzel a lépéssel még nehezebb helyzetbe hozzák. 

Európát meg akarják semmisíteni, és a migráció is ennek az eszköze…

Elutasította az Európai Parlament, a magyar kvótanépszavazás elleni indítványt

Meggyilkolták az orvost, mert olyan dolgot fedezett fel amit nem kellett volna

Vajon melyik farok csóválja ilyen nyomin ezt a veszett kutyát?

Az USA alkut köt még az ördöggel is és kész szövetkezni a terrorral