A vasárnapi magyar népszavazásról két cikk jelent meg a médiaóriás portálján. Az elsőt alaposan átírták. Így működik a sajtószabadság a BBC-nél.

A 888.hu vette át a hírt már vasárnap este a BBC honlapjáról, amely azt kiáltotta szét a nyugati világban, hogy a „A magyar népszavazás elutasítja az EU migránskvóta tervezetét”. Kissé furcsa volt ez a cím a médiavilág etalonjaként feltüntetett, kivétel nélkül tárgyilagosnak beállított brit médium portáljától, mert elég egyértelmű, hogy szerkesztőségeik „polkorrekt” szűrőjén a magyar kormány szempontjai eddig jobbára mindig fennakadtak.

Nem is maradt sokáig így a cikk. Valaki rászólhatott az ügyeletes szerkesztőre, hogy nem jó ez így, és a cím megváltozott. Szerencsére a 888.hu munkatársa rögzítette az eredeti oldalt, így látható a változás:
Ez volt és ez lett:
A cikknek nem csak a címe alakult át, hanem a szöveg is jelentősen átalakult, így már nem a BBC közvetíti a népszavazás sikerét, hanem Orbán Viktor miniszterelnöknek adja át a szerepet, hogy bejelentse az EU migránskvótája elleni referendum győzelmét.

Milyen szél fújhatott át a szerkesztőségen, amelynek következtében a magyar népszavazásról szóló cikk ekkorát fordult?

NAGY LEHET A BAJ A BBC-NÉL

Két hete az ENSZ közgyűlése alatt támadta meg Szijjártó Pétert a brit médiaóriás riportere, amikor a külügyminiszter a brit No-go zónákról tett említést. A magyar politikus megtámadása helyett azonban elég lett volna, ha a médiamunkás tájékozódik egy kicsit saját tévécsatornájának riportjai között, mert a BBC maga készített komplett sorozatot a brit rendőrség által már alig ellenőrzött, párhuzamos társadalmakat létrehozó területekről.

Sokkoló! A fiatal lány hozzáment a milliomos nyugdíjashoz, aztán pár hónap múlva kiderült, hogy a nagyapja

Csontvázakkal teli tavat rejtenek a Himalája hegyei

Munka nélkül maradhat, aki nem igényli az új igazolványt

Az EU szerint Orbánéknak kell dönteni arról, hogy mi lesz most

Orbán így értékelte a népszavazást