A Nemzetközi Mentőkutyás Szervezet (IRO) minden évben megrendezi nagyszabású versenyét, amelyben a világ legkiválóbb mentőkutyás csapatai mérhetik össze tudásukat – adta hírül a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
Az idei, XXII. Mentőkutya Világbajnokságot Olaszországban, Caselette városában bonyolították le szeptember 22-e és 25-e között.

Itt huszonnégy ország több mint hatvan csapata mérte össze tudását. Fegyelmező és ügyességi feladatok mellett három kategóriában versenyeztek a négylábúak: nyomkövetés, területkutatás, romkutatás.

Hazánk csapatversenyben a második helyezést érte el. A dobogós csapat tagja volt Leczki Sarolta tűzoltó főtörzszászlós, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Keresőkutyás Szolgálatának vezetője.

A megmérettetésen – több hazai csapat képviselője mellett – Leczki Sarolta tűzoltó főtörzszászlós, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Keresőkutyás Szolgálatának vezetője, a Kutyákkal az Életért Alapítvány versenyzőjeként vett részt kutyájával, Boscóval. Szintén szép eredményt ért el a Közép-pesti Mentőcsoport tagszervezete, a Mancs a Kézben Egyesület három négylábúja is.
Magyarországot a következő csapatok képviselték a világversenyen:

Mancs a Kézben Egyesület (Közép-pesti Mentőcsoport tagszervezet)
Zachár Erzsébet – McAfee
Vida Zsuzsanna- Neo
Pinkóczi Diána – Mangó
Kutyákkal az Életért Alapítvány
Leczki Sarolta – Bosco
Belényi Bea – Zen
Arató Péter – Bindy
S.O.S. Mentőkutyás Egyesület
Gáspár Ildikó – Szuszó
Szemes Zsuzsa – Cindy
Kröpfl Erzsébet – Gamin
Szalánczi Gábor – Roger
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Balázs László – Symba
További fotókat itt láthatsz a versenyről: