Az emberek a világ minden táján tovább élnek, mint bármikor. Ez számos tényezőnek köszönhető, többek között az életkörülmények és az életmód javulásának, valamint az orvosi fejlesztéseknek. Bár nem ezek az egyetlen okok, a tudósok növekvő közössége a várható élettartam kitolódására számít. A nem túl távoli jövőben az öregedést képesek leszünk akár teljesen megállítani.
Ahogy a világ népessége egyre tovább él, a jelenlegi gazdasági rendszerek már nem lesznek fenntarthatók. Az egészségügyi rendszereket, valamint a gazdaságokat, melyek finanszírozzák őket jelentősen meg kell változtatni. Mivel egyre több ember lesz elég egészséges ahhoz, hogy továbbra is dolgozzon, újra kell értékelnünk a foglalkoztatás és a kikapcsolódás természetét.

Ebben a kényszerítő erejű dokumentumfilmben megismerhetjük az öregedés és a fejlődés okait, amely várhatóan az élettartam növekedéséhez vezet. Mindezek felfedezések alapján Rose Anne Kenny professzor hat lépést ajánl a hosszabb élettartam eléréséhez. Azt is megtudhatjuk, hogyan lehet megváltoztatni a jelenlegi gazdasági és egészségügyi rendszereket annak érdekében, hogy fenn tudjuk tartani az egyre hosszabb ideig élő embereket. Bár nem léteznek azonnali válaszok, az optimista jövő már nem túl távoli.