A német újraegyesítés idei ünnepén főleg a drezdai eseményekről hallhattunk. A szász fővárosban enyhén szólva is komoly ellenállást váltott ki Angela Merkel érkezése. Azonban Frankfurtban volt egy olyan rendezvény, aminek híre nem igazán érte el az ingerküszöböt, pedig nagyon "érdekes" dolgok hangoztak el rajta.
A frankfurti Szent Pál templomban nem akárki tartott beszédet: Daniel Cohn-Bendit

Igen, arról a francia politikusról van szó, aki korábban több ízben személyeskedve támadta Orbán Viktort és Magyarországot, aki 1968-ban a diáklázadások egyik vezére volt Franciaországban, a szélsőbalra is sokat kancsingatott, és aki nem tisztázta azokat a vádakat, amelyek szerint pedofil.

Beszédét több német politikus is meghallgatta, de a CDU és az FDP bojkottálta, a politikus tisztázatlan pedofil ügyei miatt. Cohn-Bendit fő üzenete a német egység ünnepén az volt, hogy a nemzetállamokat le kell bontani, mert azok hátráltatják a civilizációt."

A beszámolók szerint a közönség ünnepelte és tapsolta az európai baloldal prominens alakját. A beszédében alig tért ki Németországra, helyette az EU-t dicsőítette mindenek felett, Oroszországot lehordta mindennek, de első sorban a nemzetállamok ellen agitált.

Azt azért nem árt figyelembe venni, hogy Drezdában jóval többen voltak, és jóval fiatalabbak, mint Cohn-Bendit sajátos megemlékezésén.

Soros: kerítésépítések helyett még több bevándorlót kell befogadni, s évente legalább 30 milliárd eurót költeni rájuk!

Egyik kutya, másik eb - Clintonék sem szeretnek adózni

Újabb segélyflotta akadt fenn a Gázai övezet izraeli blokádján

Sokkal nagyobb támadásra készültek a párizsi és a brüsszeli terroristák

Ha nyugati, mindent lehet?