Kiakadtak a londoni magyarok a brit belügyminiszteren, aki csak a „minőségi” bevándorlókat engedné be az országba és szigorúbban ellenőrizné, hogy a helyi cégek miért nem helyi munkavállalókkal töltötték fel az üres álláshelyeket.
Az Amber Rudd belügyminiszter szigort ígérő felszólalásáról beszámoló, a hvg.hu-n megjelent cikkre érkező első reakciók egyértelműen azt mutatják, hogy a kinti magyarok úgy érzik, egy dolog a keménykedés és más dolog a valóság. A szigetország gazdaságának, egészségügyi és társadalombiztosítási rendszerének fenntartása ugyanis nehéz lesz az EU-ból érkezett munkavállalók nélkül

Jól van, akkor viszont drágulnak a szolgáltatások. Ezt megszívtátok britek!– üzente tömören és velősen az egyik hozzászóló.

A másik már belement a részletekbe: „Anglia nem tudja meg, de ha nem lesz (alulképzett) külföldi munkás: kukás, szakács, ápolási asszisztens, ápoló, gyári munkás, takarító, akkor nagyon hamar lemarad. A gazdaságuk es az egészségügyi rendszerük, amire olyan büszkék, összeomlik. Theresa May egy bábu, aki csak megjátssza a Vaslady-t.”

Vannak, akik a történelmi múlttal hozakodnak elő: „A birodalmi arrogancia még mindig nem fogja fel, hogy fordítva ülik meg a lovat. Pár éven belül a kevésbé képzett munkavállalók sem Angliában fognak keresgélni, nemhogy a krém.”

Mások az ázsiai, afrikai és a magyar illemtan közötti különbségekre hívják fel a figyelmet: „Jönnek majd Afrikából és Ázsiából(a volt gyarmatokról) oszt’ azok jók lesznek nekik, mert mindig mondják, hogy Szőr meg Szaib”

Van, aki a Brexit-tervek megvalósításának nehézségeire utal: „Az, hogy most mit mond valaki és mit szeretne, az egy dolog, és megint más dolog azt megvalósítani úgy, hogy közben se a gazdaság, se az ingatlanpiac ne omoljon össze.”

Gyakorlati példával is találkozhatunk, egy brit cég megpróbált szigorítani: “Hát nálunk megpróbálták feltölteni az üres helyeket angolokkal. Fel is vettek kettőt. Az egyik be-bejárogatott, de a munkája nem ért semmit. A másikat gyakorlatilag nem is láttuk, csak azért kellett neki az állás, hogy betegpénzt is kaphasson a többi benefit melle. Ez persze durván lenyomta a munkamorált, mert a melót el kellett végezni, viszont csak elvileg volt teljes a csapat. Az angol főnök végül röptette őket. Most kaptunk két kelet-európait, teljes a csapat. Lehet itt álmodozni, csak minek.”

És akad, aki szélesebb összefüggésben vizsgálja a kérdést: „Ha ebből jól jönnek ki az Ángliusok, akkor az EU megérett a pusztulásra!”

Rendszeresen megerőszakolta a gyerekeket a 13 éves

El sem tudood képzelni, hogy hol csaptak le most a terroristák

Nem ez az első eset! 25 milliót sikkasztott egy tolnai hivatalnok

Beindul a közös uniós határ- és parti őrség

Lehet hogy a Teréz körúti robbantó egy pszichopata?