Közel 150 millió dollárra perelte be Melania Trump a brit napilapot, a Daily Mailt, valamint egy amerikai bloggert, amiért azt állították, hogy a modell az 1990-es években prostituáltként is dolgozott.
A Daily Mail azt írta, hogy Melania részmunkaidőben escort lányként is dolgozott New Yorkban. Állítólag így ismerkedett össze Donald Trumppal is, aki most republikánus színekben indul az amerikai elnökségért - írja a BBC.

A leendő First Lady ügyvédje, Charles Harder szerint ez "nyilvánvaló hazugság". Mind a napilap, mind a blogger visszavonta már korábbi cikkét.

Az ügyvéd szerint ezek a cikkek borzalmasan károsak Melania emberi és szakmai megítélésre nézve - a "rosszindulatú, hallatlan és ártalmas" megjegyzések közel 150 millió dolláros kárt okoztak az ügyvéd becslése szerint.

A most 46 éves, Szlovéniában született Melania az 1990-es években modellként kezdett dolgozni az Egyesült Államokban. 2005-ben ment hozzá Trumphoz.

Webster Tarpley blogger azt írta, Melania attól fél, hogy kiderülhetnek múltja sötét részletei. A Daily Mail pedig egy szlovén magazinra hivatkozva írta azt, hogy az az ügynökség, amelynek a leendő First Lady is dolgozott, valójában prostituált-közvetítő cégként működött.

Nem ez az első botrány, amely Melania körül alakul ki: korábban egy plagizált beszéd miatt került kínos helyzetbe, de azzal is vádolták már, hogy 1995-ben illegális bevándorlóként vállalt munkát az Egyesült Államokban.