Elkényeztetett minket eddig az idei ősz, kicsit nyárnak képzelte magát, de most megmutatja az igazi arcát.
Szerdán a napos időt elsősorban a Dunántúlon és délen zavarhatják gomolyfelhők, melyekből elszórtan frissítő záporok, esetleg zivatarok is kialakulhatnak.

Északkeleten megélénkülhet az északi-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul. Hajnalban 11-18 fok várható, helyenként pára-, ködfoltok képződhetnek. Marad a frontmentes idő.

Csütörtökön sok napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk. Északnyugaton megélénkülhet a délies szél. A hajnali 10-17 fokot követően a délutáni órákban 27 és 31 fok közötti értékeket mérhetünk.

Pénteken még sokfelé kitart a napos-gomolyos, meleg, nyári, de már szeles idő, napközben legfeljebb néhol alakulhat ki gyenge zápor, majd estétől a Dunántúlon az erősen megnövekvő felhőzetből már egyre többfelé előfordulhatnak záporok, zivatarok - írja az Időkép.

Hétvégén egy térségünket elérő és fölöttünk lelassuló hidegfront hatására már többfelé számíthatunk esőre, záporokra, főként

szombaton zivatarokra is. Egyre többfelé feltámad az északnyugati szél, ezzel együtt a hőmérséklet is visszaesik, vasárnap már csak 18-23 fokot mérhetünk