A nap, amikor Tricia Somers, egy 45 éves májrákos anya találkozott egy nővérrel a kórházban, akit ugyanúgy hívnak mint ő, tudta, hogy az élete hamarosan meg fog változni.
“Bejött, és rögtön furcsa, mindent elsöprő komfortérzetem lett” mondta Somers. “Soha nem éreztem ilyet azelőtt, és tudtam, hogy ő fog rólam gondoskodni ezután” folytatta.

Ahogy az ápolója lett, az “angyalának” tekintette Tricia Seamant. Miután 14 évet dolgozott a kórházban, a legtöbb beteg azt mondta: “Van valami nagyon különleges ebben a nővérben.”

Amikor az orvosok elmondták Triciának, hogy nem fog sokáig élni, az első gondolata a fia volt. Mi lesz Wesley-vel? Elvégre még csak nyolc éves, és nem volt más családtagja, aki törődne vele, mert Tricia egyedülálló szülő. De Somers határozott volt, és talált egy egyedi megoldást a helyzetére. Megkérdezte a kedvenc nővért, Tricia Seamant, hogy gondoskodna e a fiáról: “Ha meghalok, felneveled a fiam?”

Eleinte Tricia nem tudta, mit mondjon. Elvégre nem nagyon ismeri ezt a nőt! Már volt négy gyermeke; hogyan tudná felnevelni egy idegen fiát? “Nem tudtam mit mondani abban a pillanatban,” emlékeztetett Seaman. ” Azt kérdeztem tőle:” Miért nem gondolkozol még ezen az egészen?” …Próbáltam nagyon diplomatikus maradni.””

Amikor Seaman beszélt a férjével, Daniellel az ötletről, ő egyszerűen azt mondta neki: “Tennünk kell valamit, hogy segítsünk ennek a hölgynek.”
Így végül a nővér csak annyit mondott Triciának : “Igen megcsinálom.”

Amikor a fiatal Wesley anyja már túl gyenge volt ahhoz, hogy iskolába vigye, a nővér úgy döntött, hogy mindkettőjüket az otthonába fogadja. “Nem tudok az ápolód lenni tovább. Most már a családod vagyok” mondta.

Bár az orvosok azt hitték, hogy csak egy hónapig marad életben, Somers állapota javult, és képes volt bot segítsége nélkül járni. Az egész család, beleértve Somers-t és a fiát, elmentek együtt nyaralni a nyáron.

De sajnos a betegsége utolérte, és decemberben elhunyt. Fontos, hogy az utolsó két hónapban a legteljesebben élt és a fia érzi a szeretetet az új családjától.

“Egy nagyon okos kisfiú. Szeretnénk látni, hogy sikeres lesz, és tudnia kell, hogy nincs egyedül. Soha nem lesz magára hagyva, mert van családja.” mondta Tricia Seaman.

Nézd meg ezt a hihetetlen történetet ebben a videóban:


Alig tudjuk elképzelni, hogy mi történt volna akkor, ha Wesley-t nem fogadja be ez a szerető család. Szörnyű belegondolni, hogy milyen lett volna ennek az anyának, ha teljesen egyedül kellett volna meghalnia a kórházban.