Szinte hihetetlen, hogy soha egyetlen kép sem került elő arról, amikor a kiérkező mentők küzdöttek a hercegnő életéért, pedig a kocsi mellett rengeteg fotós és kíváncsi járókelő volt.
Azt azonban nagyjából lehet tudni, hogy mi is történt azokban a percekben, a szemtanúk ugyanis egyre többmindent kotyognak ki... A 36 éves Diana hercegnő 1997. augusztus 31-én szenvedett autóbalesetet. A helyszínre érkező mentősök még életben találták, a kórházban azonban az orvosok már hiába küzdöttek érte, elhunyt. A baleset helyszínét percek alatt ellepték a kíváncsiskodó járókelők, ám később mégsem kerültek elő olyan fotók, amelyeken a mentés látható. Ennek okára csak évekkel később derült fény, egy 2006-ban nyilvánosságra hozott jelentés szerint a rendőrség parancsba kapta, hogy járjon körbe és semmisítsen meg minden képet, a rendőrségi felvételekkel együtt. Ennek az volt a legfőbb oka, hogy senki sem szerette volna, ha a világ így emlékszik a hercegnőre - írja a Femcafe.

A szemtanúk azonban azóta egyre több részletet mesélnek el a balesetről...

Diana még eszméleténél volt, mikor a mentők megérkeztek

Az elbeszélések szerint a francia rendőr, Sebastien Dorzee és kollégája ért elsőként a ronccsá tört autóhoz, akkor Diana hercegnő még eszméleténél volt.

"Istenem! - ezt suttogta akkor Diana hercegnő. Vér folyt az orrából és a szájából. Egy mély seb volt a homlokán, fogta a hasát, egyértelműen nagy fájdalmai voltak. Elfordította a fejét és meglátta a sofőrt, ettől nagyon zaklatottá vált. Ezután letette a fejét és becsukta a szemét" - mesélte a rendőr.

"Istenem! Mi történt?" - kérdezte a hercegnő egy perccel később a mentőstől, aki próbált segíteni rajta.