Nem csak a Bitcoint, hanem összesen tíz kriptopénz árfolyamát követő befektetési alapot indít egy londoni startup, a DLT Financial.

A DLT Financial a Tramonexből, egy másik startupból vált ki, amely 250 ezer fontos állami támogatást nyert el arra, hogy a Bitcoint megalapozó technológiát, a blockchaint felhasználva devizák elszámolására alkalmas rendszert fejlesszen a Reuters információ szerint. 

A DLT most egy olyan indexkövető alapot indít, amely tíz kriptopénz árfolyamát követi.

Könnyen lehúzhatnak a kriptopénz-zsarolók         

A bűnözők egy zsarolóvírust használnak, melynek lényege, hogy zárolással használhatatlanná teszi a számítógépet, a feloldásért pedig pénzt követel. Az ilyen típusú támadásokat a magyar jogrend információs rendszer felhasználásával elkövetett bűncselekménynek nevezi. Az eddigi tapasztalatok alapján a vírusos vagy "ransomware" támadásoknál 25-600 ezer forintnak megfelelő bitcoin összeget kérnek a korlátozás feloldásáért - az Országos Rendőr-Főkapitányság kommunikációs szolgálatának nyilatkozata szerint. (forrás: Magyar Idők)

Ezek között szerepel természetesen a Bitcoin, a kistestvéreként emlegetett, hasonló elven működő Ethreum, és a Ripple, amelyet a bankok közötti fizetésekre fejlesztettek ki.

A kriptopénzeket a befektetők azért kerülik el sokszor, mert rendkívül volatilis az árfolyamuk és bonyolult megérteni, hogyan működnek. A lépéssel a hagyományos befektetések világába szeretnék behozni a Bitcoint és társait.

Hasonló indexkövető alapok már korábban is voltak, azonban azok csak a Bitcoint, és nem általában a kriptopénzek árfolyamát követték.