A színészt felelősségre vonják exbarátnőjének halála miatt.
Közel egy év telt el azóta, hogy öngyilkos lett Jim Carrey egykori barátnője, a 30 éves Cathriona White ír származású sminkművész. A nő szándékosan túladagolta gyógyszereit, búcsúlevelében megírta, hogy a filmsztárral való szakítása miatt vetett véget életének.

Most Cathriona volt férje, Mark Burton gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolja a színészt, állítja, hogy exneje tőle kapta az Ambien, Popranolol és Percocet nevű gyógyszereket, melyeken az Arthur King név volt feltüntetve (ezt Carrey használja álnévként).

A Kaliforniai Legfelsőbb Bíróságon benyújtott dokumentumok szerint, Jim illegálisan szerezte be azokat a pirulákat, melynek üres dobozait White holtteste mellett találták meg tavaly szeptemberben.

A nyomozás alatt már korábban fény derült arra, hogy a gyógyszerek Carreytől származhatnak, mivel a színész üzenetet is küldött exbarátnőjének, melyben felelősségre vonja tablettáinak eltulajdonítása miatt. Ez, Mark Burtun szerint csak elterelés volt Jim részéről, nehogy gyanúsított legyen az ügyben.
A színész ügyvédje, Marty Singer azt nyilatkozta a per kapcsán, hogy ügyfele teljesen ártatlan, ez csak egy lejáratókampány, és a gyógyszereket Cathriona tényleg Carrey tudta nélkül vitte magával.

Egyelőre úgy fest, hogy a volt férj csak pénzt akar, benyújtott dokumentumaiban ugyanis követeli a sztártól, hogy fizesse ki White temetésének költségeit, a per költséget, továbbá kártérítésre is igényt tart.

A TMZ-nek Jim Carrey is megszólalt az ügyben, a lapnak ezt nyilatkozta:

“Vannak pillanatok az életben, amikor ki állnod a saját becsületedért és meg kell védened azt a gonosz ellen. Nem tűröm el, hogy szívtelenül megpróbálnak kihasználni engem és azt a nőt, akit szerettem. Catnek már jóval azelőtt is voltak problémái, hogy megismertem, tragikus haláláért senki sem felelős. Csak remélni tudom, hogy egy napon az emberek már nem akarnak hasznot húzni a halálából és békén pihenhet.”