Óriási tartályok, nagy teljesítményű sűrítőberendezés: évek óta professzionális módszerekkel lopta gázt és áramot egy miskolci mérnök - a gázszag azonban lebuktatta.
Erős gázszagról tettek bejelentést egy miskolci utca lakói, így derült ki, hogy az egyik szomszéd nagyüzemben lopja a földgázt a városi szolgáltatótól.

Precíz gáztolvajt foghattak

A férfinél szeptember 9-én jelentek meg a rendőrök pincéjében pedig 8 nagyméretű gázpalackot és az átfejtéshez szükséges komplett rendszert találtak. Úgy tudjuk, a 49 éves, épületgépész mérnök végzettségű gyanúsított már négy éve lophatta a gázt egy, a szolgáltató rendszerére csatlakoztatott vezetéken keresztül, és az áramot is feketén szerezte be. A professzionálisan kiépített átfejtő állomáson nagy teljesítményű gép töltötte a palackokat.

Így a férfi évek alatt akár több száz köbméternyi gázt is lophatott, amit meg nem erősített információink szerint illegálisan értékesített.

A miskolci rendőrök lefoglalták a maszek gázállomás tartozékait, a mérnök ellen pedig lopás és közveszélyokozás gyanújával indult eljárás.