Németországban kiválóan működik a kamuzás. A végén még a nyakukon marad félmillió bevándorló…
A német a hatóságok kénytelen-kelletlen elismerték, hogy több mint félmillió olyan bevándorló tartózkodik az országban, akiknek elutasították a menekültstátusz iránti kérelmét, vagyis el kellene hagyniuk Németországot. De nem mennek. Már Angela Merkel is jelezte, fel kell gyorsítani ezt a folyamatot, csakhogy a dolog nem ilyen egyszerű.

Van, akit azért nem tudnak hónapok óta hazaküldeni, mert állítólag elveszett az útlevele. Sokan azzal érvelnek, hogy mióta Németországban élnek, már elvesztették otthoni kapcsolataikatés nincs hova visszatérniük…

De ezek még az enyhébb mesék…

Sokan, amint felszállnak arra a repülőgépre amely hazaszállítaná őket – törni, zúzni kezdenek, ami miatt a rendőrség eljár ellenük, így meghiúsul a kiutasításuk.

A nagycsaládosoknál az a bevett szokás, hogy elrejtik az egyik gyereküket. Például a három gyerek helyett csak két kicsivel jelennek meg a kiutasítás helyszínén. Viszont, ha egy család nem teljes, abban az esetben nem lehet kiutasítani.

A legegyszerűbb trükk, hogy homoszexuálisnak vallják magukatés akkor megáll a tudomány. Az afrikai kontinens jelentős részén ezért akár halálbüntetést is kaphatnak– ezt már Kaiser Ferenc biztonságpolitikai szakértő mondta az M1-nek nyilatkozva.