A Brazíliában és Argentínában tomboló Zika járvány egyre nagyobb mértékben szedi áldozatait. A Brazil kormány gyorsan összehozta a járvány terjesztését a szúnyogokkal, ami igaz is, de felmerül a kérdés, hogy hol voltak eddig a járványt terjesztő szúnyogok.
A válasz igen meglepő, de ha a gyógyszergyárak titkos üzelmeire gondolunk, akkor talán nem is az.

A permetezőszerek hatásait vizsgáló orvoscsoport, a PCST egy most kiadott jelentésében felfedi, hogy és honnan érkezett a borzalmas kór.

A PCST jelentése rávilágít, hogy a braziliai szúnyogok ellen használt SumiLarv nevű szer, amit a szúnyoglárva növekedése megakadályozása érdekében permeteznek szét és amit a génmanipulációiról elhíresült Monsanto cég japán leányvállalata a Sumitomo Chemical gyárt, egyes szúnyogoknál nem azt a hatást váltotta ki, amit a permettől elvártak volna és génmódosulást okozott a szúnyogok hordozta vírusoknál, ami aztán a Zika vírus kialakulásához vezetett.

Az orvoscsoport szerint az is elképzelhető, hogy a szer az emberi szervezetbe jutva közvetlenül is kiváltja egyeseknél a kóros kisfejűséget. A tudósok szerint a szétpermetezett szer az ivóvízbe jutva fertőzhette meg Dél-Amerika-i anyákat.

Nem ez az első eset, hogy a vegyi anyagokat, permetezőszereket és gyógyszereket gyártó Monsato súlyos veszélyt jelentő kémiai anyagot gyárt és forgalmaz.

Forrás: annonews.co