Két iraki és három iráni állampolgárt adtak át a szlovén hatóságok csütörtökön Magyarországnak, miután az öt illegális bevándorlót a napokban egy magyar embercsempésszel együtt elfogták Muraszombat térségében.
A távirati iroda beszámolója szerint a Muravidéki Magyar Rádió és a Zalai Hírlap online kiadása arról adott hírt, hogy kedden egy svéd rendszámú autót vezető magyar embercsempészt és öt utasát fogták el szlovén rendőrök. Az öt férfinál magyar menekültügyi dokumentumok voltak, ezért felvették a kapcsolatot a magyar hatóságokkal.

A szlovén rendőrség őrizetbe vette és embercsempészés miatt eljárást indított a harminckilenc éves magyar sofőr ellen. Az öt külföldi állampolgárt a szlovén hatóságok átadták a magyar rendőröknek, akik az illegális bevándorlókat továbbszállították a győri befogadóállomásra.

A Police.hu adatai szerint az elmúlt hónapban négy olyan nap volt, amikor a rendőrök húsz vagy annál több személyt fogtak el déli határunkon, s három olyan nap volt, amikor egyetlen illegális határsértővel szemben sem kellett intézkedniük. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint vádemelési javaslattal zárult két szerb embercsempész ügye, egyikőjük a tettenérés után vonattal akarta elhagyni az országot.