A francia kikötővárosban, Calais-ban több ezer tüntető követeli a Dzsungel néven elhíresült menekülttábor bezárását. A tüntetők élőlánccal zárnák le a kikötőbe vezető főutat. A menekülttáborban jelenleg 10.000 ember él nyomorúságos körülmények között, sokan teherautókra próbálnak felmászni, hogy eljussanak Nagy-Britanniába.
A tüntetők szerint a táborban élők egyre agresszívebbek. Veszélyt jelentenek a város lakóira és a tábor mellett elhaladó autósokra. A tüntetéshez csatlakoztak a helyi kereskedők, fuvarozók, gazdák, de még a Calais-i rendőrség is. Reggel kilenckor Calais polgármestere, Natacha Bouchart is csatlakozott a megmozduláshoz, mivel véleménye szerint a helyzet elviselhetetlenné vált.

A táborban élők főként a Közel-Keletről, Afganisztánból és Afrikából érkeztek Calais-ba annak reményeében, hogy eljuthatnak Nagy-Britanniába, céljuk eléréséhez gyakran embercsempészekre bízzák magukat.

A környéken teljes a káosz az útblokádok miatt. A francia kormány jelentős rendőri erőket vezényelt a helyszínre. Természetesen a migránsok ellen annyira nem csipkedték magukat.

Forrás: express.co.uk