Bor­zal­mas tra­gé­dia vet ár­nyé­kot Rióra.
Fé­l­ár­bo­con a zászló a pa­ra­lim­pián. Schu­m­a­che­ré­hez ha­sonló bu­kást, szörnyű balesetet szenvedett el egy iráni kerékpárversenyző a riói paralimpián.

A C4-5-ös kategóriában szereplő, 48 éves Bahman Golbarnezad a szombati mezőnyverseny során bukott. Többek között koponyasérüléseket szenvedett, miután fejjel egy sziklának csapódott – hasonlóan, mint a 2013-as síbalesetekor Michael Schumacher.

Az Ázsia-bajnok bringást azonnal kórházba vitték, de az életét már nem tudták megmenteni. A BBC jelentése szerint 12 éve versenyzett, felesége és fia gyászolják.
„Ez egy hihetetlen tragédia, amely árnyékot vet a nagyszerű riói paralimpiára” - fogalmazott részvétnyilvánításában Sir Philip Craven, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnöke.

Bahman Golbarnezad egy hegyi szakaszon bukott. Halálát a legfrissebb hírek szerint nem a súlyos fejsérülése, hanem szívmegállás okozta. A szervezők vizsgálatot indítottak a baleset körülményeinek tisztázására. Félárbocra eresztették az iráni zászlót, a paralimpia vasárnapi záróünnepségén pedig gyászszünetet tartanak az áldozat emlékére.