40 éves “migránsgyereket” talált egy orvos. Több harmincöt-negyven éves férfi bukott le, aki 14-15 éves gyerekeknek hazudták magukat.
Hatalmas felháborodást váltott ki annak a svéd gyermekorvosnak a kijelentése, aki szerint harminc-negyven éves felnőtt migránsok gyereknek hazudják magukat annak érdekében, hogy a kényelmesebb, gyermekek számára fenntartott szálláson maradhassanak.

Ráadásul a fiatalkorúak könnyebben juthatnak hozzá a legális menedékkérelmükhöz, így az orvos, Josef Milerad szerint nem meglepő, hogy akár egy negyvenéves migráns nyugodtan azt hazudja, hogy ő még gyermek.

Svédországban mintegy 31 ezer regisztrált menedékkérő van, azonban Milerad szerint ennél jóval több illegális határátlépő tartózkodik életvitelszerűen az országban.

Az orvos hozzátette, hogy az általa megvizsgált bevándorlók 40 százaléka 20-25 év körüli, ennek értelmében már ők sem esnek bele a kedvezményezett, kiskorúak számára fenntartott jogi státuszba annak ellenére, hogy magukat fiatalabbnak mondják.

Emellett előfordul az akár harmincöt-negyven éves férfiak esete is, akik szintén 14-15 éves gyerekeknek hazudják magukat. Milerad szerint azonban könnyen lebuknak az életkorukat szándékosan eltagadó személyek, hiszen a foguk és a csontozatuk röntgenfelvételeinek segítségével igencsak pontosan meg tudják határozni az életkorukat.

Forrás: 888.hu