Hihetetlen jelenetek játszódtak le a triatlon világsorozat mindent eldöntő, mexikói versenyén, ahol a sorozat bajnoki címéért küzdő Jonny Brownlee rosszul lett, majd az őt beérő testvére segítette át a célvonalon.
Drámai eseményekkel zárult a triatlon világsorozat utolsó, Mexikói állomása!

A brit Jonathan Brownlee számára minden adott volt ahhoz, hogy összetettben ő szerezhesse meg a bajnoki címet. Ehhez mindössze arra volt szükség, hogy a versenyt az élen zárja, miközben legfőbb riválisa, Mola a harmadiknál rosszabb pozícióban fusson be.

A brit versenyző számára remekül is indult a nap: Jonny az úszás és a kerékpározás során is remekül teljesített és egészen az utolsó kilométerig az élen haladt a 10 kilométeres futás során. Mindössze 700 méterrel a cél előtt a sportoló váratlanul rosszul lett, szédülni kezdett és emiatt lelassult, így szép lassan beérték őt. Miután a mögötte futó dél-afrikai, Henri Schoeman lehagyta őt, az addig harmadik helyen álló Alistair Brownlee, Jonny testvére is beérte az utolsó métereken már csak szenvedő sportolót.
Amikor Alistair két évvel fiatalabb öccse mellé ért és észrevette, hogy rosszul van, azonnal átkarolta, hogy segítsen neki minél hamarabb eljutni a célig, majd a szakasz végére érve átlökte testvérét a célvonalon.

„Ha a célnál nem várt volna rá az orvos, minden bizonnyal halálközeli állapotba kerülhetett volna. Teljesen természetes emberi reakció volt részemről, hogy megálltam segíteni, függetlenül attól, hogy a testvéremről volt-e szó. Sajnálom, hogy az az idióta képtelen volt normálisan beosztani az erejét, hogy megnyerje a versenyt. Az utolsó két kilométert akár kocogva is megtehette volna” - nyilatkozta a riói olimpián aranyérmet szerző Alistair Brownlee.

Jonny Brownlee, testvére segítségének köszönhetően végül célba ért, ám összetettben nem tudta megelőzni riválisát, így az ötödik helyen célba érő Mola lett végül a sorozat győztese. A sportolót a verseny után megfigyelésre kórházba szállították, de már sokkal jobban van.