Az orosz netkalózok feltörték a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) adatbázisát, és olyan sztársportolók egészségügyi adatait hozzák nyilvánosságra, akik engedéllyel tiltott szereket tartalmazó gyógyszereket használtak.
Egyetlen dokumentum sem bizonyítja, hogy a teniszező Rafael Nadal, Serena Williams vagy épp az úszó Cseh László doppingolt volna, mindez csupán bosszúhadjárat lehet, amiért orosz sportolókat fosztottak meg a riói olimpiai indulástól, mivel egyre valószínűbb, hogy az országban államilag irányítják a teljesítményfokozást, és doppingmintákat semmisítettek meg - írja a Blikk.

A gyerekkora óta asztmás Cseh Lászlóról például azt szivárogtatták ki, hogy még 2011-ben kért és kapott engedélyt a Nemzetközi Úszószövetségtől a formoterol néven futó szer használatára, amely a rohamok kezelése mellett növeli az energiafelhasználás hatékonyságát és a zsír anyagcseréjét – ugyanakkor ennek a használatát már a 2012-es olimpia előtt abba is hagyta.

"Erre a szerre már nem is kell engedély, csak mennyiséghez kötött a használata, egy bizonyos határérték fölött számít doppingnak" – mondta a lapnak dr. Tiszeker Ágnes a Magyar Antidopping Csoport vezetője. A 6 mikrogramm, amit Cseh Lászlónak engedélyeztek, nem számottevő. A szerektől jobban kap levegőt a sportoló, de hamar elmúlik a hatás.