Dinko Valev bolgár birkózó nagy népszerűségre tett szert hazájában, ugyanis új sportágat vezetett be, amelynek neve: migránsvadászat.
Pár hónapja beszámoltunk róla, hogy kommandós ruhába öltözött álarcos bolgár férfiak főleg hétvégenként az illegális bevándorlók levadászásával foglalkoznak a török-bolgár határnál.

Számukra nem léteznek menekültek és migránsok, ők kizárólag a megszállók kifejezést használják.

Amint elcsípnek egy megszállót, azonnal kitessékelik, pontosabban: visszazavarják Törökországba.

Mivel az említett határrész 260 kilométer hosszú, és csak a felét védi kerítés, az ilyen lelkes önkéntesek aranyat érnek.

Dinko Valev azóta levette a maszkot. A rendőrség vizsgálati fogságba helyezte, de Bojko Boriszov kormányfő utasítására mindjárt ki is engedte.

Valevból azóta ünnepelt nemzeti hős lett.

Nemes küldetését eleinte lóháton végezte, ma már több járművel, egyebek mellett két kisebb tankkal is járőrözik a határnál.

Az elfogott migránsokat szükseg esetén megkötözi, porba vagy sárba tapossa és csapatával válogatás nélkül visszazavarja őket a törökökhöz mondván, hogy „nincs helyetek Bulgáriában”.

Valev kijelentette: feladatának érzi hazájának megvédését, amelyen tavaly mintegy 30 ezer illegális bevándorló vonult át.

Az Iszlám Állam ötvenezer dolláros vérdíjat tűzött ki Valev fejére.

Forrás: delhir.info