„Roppant egyszerű, puha és foszlós. Nem bonyolítottam túl a formázást, egyszerűen felvágtam és feltekertem. Egy pohár tejjel vagy kakaóval nagyon finom fogás.”
Hozzávalók:

a tésztához:
50 dkg liszt
0,5 kávéskanál só
2,5 dkg friss élesztő
2 dl tej
2 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tojás
10 dkg margarin

a töltelékhez:
1-2 evőkanál olvasztott margarin
2 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor

továbbá:
2-3 evőkanál tej a lekenéshez

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, meghintjük egy kevés cukorral, majd hagyjuk felfutni.

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást. Az olvasztott margarint fokozatosan adagolva rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Közben egy nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A töltelékhez a cukrokat kikeverjük a kakaóporral.

A megkelt tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra és kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk.

Lekenjük az olvasztott margarinnal. Megszórjuk a kakaós töltelékkel.

Egy éles késsel hosszú háromszögekre vágjuk, amiket egyenként feltekerünk.