A belgrádi Közgazdasági Kar mellett lévő park közelében élő lakók – elmondásuk szerint – hónapokon át tűrik a migránsok
„terrorját”, azt a rettenetes higiéniai állapotot, amely a migránsok miatt alakult ki a lakóépületeknél. Most petícióval fordulnak a szerb kormányhoz: helyezzék át máshova a „menekülteket”.
A Mondo hírportál riportja szerint tegnap egy tucat emberből álló csoport átadott egy petíciót a szerb kormánynak, amelyben követelik, hogy a kormány azonnal távolítsa el onnan a migránsokat, mert, mint mondják, a járdákon alszanak, ott szórják szét a szemetet, ahol érik, de voltak már verbális és fizikai támadások is.

„Állandó félelemben élünk, féltem a gyerekeket. Nemrég egy kislányt egy csoport migráns követte az utcán. Megréműlve egyenesen a házba sietett a szerencsétlen lány. Az egyik lakót megtámadták, amikor be akart ülni a saját autójába, amelynek tetején migránsok ültek. Nem hivatalosan mondom, azt hallottuk, hogy az egyik iskola udvarában megkéseltek egy gyereket, az elkövetők ,menekültek’ voltak” – mondta a belgrádi hírportálnak Zdenka Panić, aki tegnap ott volt a kormány épülete előtt, és megjegyezte azt is, hogy van ok az aggodalomra, mert a migránsok a nekik biztosított víztartályok mellett végzik szükségleteiket.

„Bárki, aki elmegy a park mellett, érzi a bűzt. A kutnál mosakodnak a migránsok, a parkban vizelnek. Többé már nem tűrhetjük el ezt a helyzetet” – kihangsúlyozta a felháborodott asszony.

A környékbeliek többször is tettek panaszt az illetékes hatóságoknál, de mindhiába, most viszont a végrehajtó hatalom legfőbb szervéhez fordulnak segítségért.

Forrás: delhir.info