Kisebb incidens zavarta meg Gyurcsány Ferenc nagykanizsai fórumát, amikor egy népszavazás-párti férfi a több száz fős közönséget próbálta meggyőzni a "nem" szavazat fontosságáról. A DK szimpatizánsok ezt nem vették jónéven, hangos kiabálásokkal jelezték nemtetszésüket. Mire a férfi "Allah akbar" kiáltással távozott a teremből.
Gyurcsány utolsó vidéki fórumán azt mondta, tíz év után itt a lehetőség, hogy megverjék Orbán Viktort.

A DK elnöke szerint a kormánypártok már a saját híveiket is megfélemlítik azzal, hogy retorziókkal fenyegetnek meg képviselőket, polgármestereket, ha alacsony lesz a részvétel a körzetükben. Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy az érvénytelen népszavazásnak valóban komoly tétje van, ez a demokraták győzelmét jelenti. 

"Azt kérem, hogy tíz év után először vasárnap este azt mondhassuk, hogy a miniszterelnökre vereséget mértünk. S hiába fogja azt mondani, hogy de hát a többség velem értett egyet, kit érdekel drága kolléga. Kit érdekel?"
- mondta a fórumon a DK elnöke. 

Kisebb incidens volt a teremben, amikor egy férfi arról kezdett el beszélni, hogy szerinte miért Gyurcsány Ferenc szervezhette maga ellen a 2006-os eseményeket. 

"Én mindenkinek azt ajánlom, hogy a fiaiért és a lányaiért és az unokáiért nemmel szavazzanak"
- kezdte felszólalását az őszhajú férfi, akinek a szavába közbevágtak a jelenlévők. A bekiabáló meg sem várta a pártelnök válaszát, kiment a teremből, de elköszönésével előtte még megdöbbentette a hallgatóságot. 

"Gyerekek, Allah akbar!"
- kiabálta, majd kiment a teremből. 

Bencsik: Mi leszünk az a sziget, amit nem önt el az árvíz

Közben Zalaegerszegen a volt zsinagóga épületében tartott fórumot Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője. Szerinte nem csoda, hogy egyre többen próbálnak menedéket találni például Magyarországon.

"Mi leszünk az a sziget, amit nem önt el az árvíz. És elkezdenek hozzánk menekülni a hozzánk hasonló emberek. Ha már Magyarországon is fogy a népesség, ha már be kell fogadni, akkor miért nem inkább svábokat, bajorokat, belgákat és hollandokat fogadjunk be, akik tisztelnek bennünket?"
- fogalmazott.

Bencsik egy kérdésre válaszolva azt mondta, hogyha valaki papírok nélkül akar átkelni az ukrán határon és nekiront autóval, akkor valószínűleg lelövik. Ezzel szemben a magyar határon mindenkit meghallgatnak és aki tényleg menekült, annak szállást biztosítanak, de a tavalyi események is azt mutatták, hogy az érkezőknek ez kevés.