Mühlhausenben, ahol megerőszakoltak egy magyar nőt, még migránsváró bulit is szerveztek.
Korábban még számos rendezvényt szerveztek a menekülteknek, köztük olyat, amikor a helyi lakosokkal is megismerkedhettek.

Az első menekültek még 2015 novemberében érkeztek a városba. Akkor még csak húsz afgán költözött be Mühlhausenbe. Köztük volt Massoud is, aki legalább angolul tudott, ezért a helyi lakosok azt remélték, hogy ő fog segédkezni a tolmácsolási feladatokban.

A migránsok érkezését meg is ünnepelték a városban.

A rendezvényen fellépett egy zenekar, volt tánc, zene, mulatság. A menekültek verseket mondtak, amiket a helyi lakosok akkor még nagy tapssal fogadtak. A grill köré gyűlt mindenki, ahol az újonnan érkezők és a helyi lakosok egymással beszélgethettek, már amennyire tudtak a nyelvi nehézségek miatt.

Az első lépés az, hogy beszélgetni tudjunk egymással, utána jöhet a közös munka.” – nyilatkozta korábban a város polgármestere Hans-Peter Lehmann.

Akkor még úgy tartották, hogy az integráció érdekében fontos, hogy jobban megismerjék egymást a németek és a migránsok. 

Később még több illegális bevándorló érkezett a városba, köztük komplett családok gyerekekkel, akiknek folyamatosan szerveztek programokat.

Mivel már nem csak férfi migránsok hanem gyerekek és nők is érkeztek a városba, ezért a következő rendezvényen már biztosítottak nekik arcfestést, különböző sportokat is kipróbálhattak, volt juice- és salátabár, és egy előadást is tartottak az egészséges táplálkozásról. Akkor még úgy tűnt nem lesznek kirívóan nagy gondok az illegális bevándorlókkal.

Mára azonban mindennapossá váltak a szóbeli zaklatások a pályaudvar környékén, ahol szombaton három afrikai bevándorló megerőszakolt egy 26 éves miskolci nőt.

A helyiek már nem érzik biztonságban magukat és egyedül nem szívesen mennek ki az utcára. A 26 éves megerőszakolt magyar lány a szintén magyar állampolgárságú barátját látogatta meg Mülhausenben. A fiatal nő egy szabadtéri fesztiválról tartott hazafelé, amikor az eritreai származású menedékkérők rátámadtak és megerőszakolták.

A hatóságok az elmúlt időszakban rengeteg migránst telepítettek be a 35 ezer fős német kisvárosba.